En av de bästa sakerna i min garderob...

... är naturligtvis min leopardmönstrade kappa. Igår fick jag inviga den! Ni som följer mig på instagram har redan sett den. Köpt här. Det är min systers webshop och det finns så sjukt fina grejer där!
 
@sofiakoistinenedlund om ni vill följa mig på instagram
 
 
 

Tortillabröd LCHF

Idag gjorde jag något roligt, nämligen bakade tortillabröd. Har inte smakat dem ännu eftersom de är till fajitas-middagen imorgon men de blev riktigt fina om man får skryta! Receptet är hämtat här.
 
Som vanligt har jag ändrat lite efter eget tycke men det blev relativt likt originalet iallafall.
 
TORTILLABRÖD LCHF
 
6 mindre tortillas (storlek som stora assietter)
 

3 stora tortillas:

2 dl mjölk
2 ägg
30 g riven ost
2 msk fiberhusk
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
olja

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10-15 minuter.
Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla så den blir så tunn som möjligt. Använd något runt (jag hade en assiett modell större) och skär bort överflödsdeg, (lägg tillbaka i kastrullen och använd till nästa tortilla). Dra av folien, pensla med olja och stoppa in tortillan i ugnen. Den är klar när kanterna börjar bli lite bruna (den ser inte klar ut i mitten men det är den!).
 
Recension kommer!
 

 
 
 
 
 
 
 

Dagens och gårdagens mat

Blev lite omflyttning i matschemat, men vad gör väl det? :) sjukt gott både igår och idag!
 
Igår: Ugnsstekta kycklingklubbor med sås gjord på skyn, serverade med smörstekt paprika, hemmagjord aioli samt grönsallad.
 
Idag: Ugnsstekt lax serverad med hemslagen hollandaisesås samt blomkålsmos och grönsallad.
 
 
 
 
 

Matschema

 
 
Dock ska jag till min syster i helgen, och det är inte säkert att matschemat följs till punkt och pricka när jag är där. LCHF kommer jag äta ändå såklart.Det bästa med att veta vad man ska äta är att man minskar risken för avsteg ur kosten plus att det är betydligt lättare att storhandla när man vet vad man ska äta. Tillägger än en gång att jag och min sambo äter samma mat i grunden, men han äter pasta/ris/potatis till och jag äter oftast en god grönsallad eller liknande. Självklart hade det underlättat att båda äter samma kost, men det funkar det här också. Det är ju vanlig mat, bara mindre kolhydrater.
 
ps. vi älskar kyckling ;)
 

Bättre och bättre

Jag har börjat om med LCHF igen, och det är så skönt när man känner att många saker faller på plats bara genom att man styr om kosten. Det underlättar mitt liv att inte ha blodsockertoppar och dalar när jag mår som jag mår så det känns underbart.
 
Jag har pysslat med designen här på bloggen också, mest för att det ska bli inspirerande igen att titta in här. Ni är ju trots allt en klunga som klickar er in här varje dag och det uppskattar jag till max!
 
Eftersom jag mår bättre och har mer energi känns bloggen som ett bra sätt att rycka upp mig ännu mer. Ser ljust på framtiden och har inte längre samma ångest som tidigare. Så snart kan ni se framemot mer uppdateringar, både från kosten men även träning och annat som jag gillar.
 
Kram på er!