Godaste kycklingklubborna
För ett par dagar sen så gjorde jag (med risk för att låta skrytsam) så sjuuuukt goda kycklingklubbor. Hittade receptet för länge sen på en blogg jag inte minns namnet på men har tänkt på att göra dem sen dess. Det enda negativa är att det tar tid, dock sköter dem sig själv så de är perfekta att göra en städdag tillexempel (som jag hade). Såsen var enklast möjliga och ett eget påhitt.
Marinerade ugnsstekta kycklingklubbor med creme fraiche-sås
2 kg kycklingklubbor
Marinaden kan man göra lite som man vill men jag hade ungefär det här (lagar alltid mat på känn...):
4 msk olivolja
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
en skvätt citron
salt & peppar
2-3 tsk sambal oelek
pyttelite sweet chilli-sås
Blanda ihop och häll jämnt fördelat över kycklingklubborna. Låt stå och marineras i 2 timmar. Slå på ugnen på ca 160 grader; ringla flytande smör i botten på en ugnsstekt form och lägg kycklingklubborna på, pensla resterande marinad över kycklingen så inget går till spillo. Stoppa in i ugnen och stek 2 h. Vänd dem 3-4 gånger under tiden.
Creme fraiche-sås
När de nästan är färdigstekta (tio minuter kvar), ta ut ur ugnen och häll över ¾ dl sky i en panna och klicka ner två dl creme fraiche. Häll på kycklingfond tills du känner dig nöjd med sältan. Koka upp och rör ihop.
Ta ur kycklingklubborna ur ugnen och servera genast med fräst paprika, sås och grönsallad. Köttet blir så mört och fint stekt att det lossnar från benen utan att man behöver anstränga sig. Gott så man vill gråta! Min darling åt den sista kycklingklubban som kvällsfika med bara händerna... haha.



Kommentarer
Postat av: Daniela
Hej Fina du!
Läste ju på din förra blogg om ett recept på en chokladkaka med forsling, (liknande den suuuupergoda du gjorde på praktiken) Jag sparade receptet men nu verkar det som om jag tappat det. Kan inte du publicera det på nytt i denna blogg, eller skicka på min mail? Vore jättesnällt.
Kram på dig
Svar:
Sofia
Trackback